Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνεννόηση στα βραζιλιάνικα



Ο πρόεδρος Λούλα μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο πρόσωπο.
«Tο μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ' αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι' αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία.»

Και τι κατάλαβε ο Τσίπρας:
«Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.»

Ωραία συνεννόηση. Σε ποια γλώσσα έγινε; Πρόεδρε αυτό ακριβώς κάνει και ο Αλέξης. Δεν μιλάει καθόλου, ούτε καν ουρλιάζει κάθε τρεις και λίγο και είναι όλο συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη. Προχθές που ο Σαμαράς δεξιώθηκε ξένους επενδυτές για να τους πείσει μπας και ρίξουν κανένα Ευρώ στην εγχώρια αγορά, χίμηξε να τον φάει. Προσπάθησε δε να εκφοβίσει τους επιχειρηματίες  ώστε να μην τολμήσουν να κάνουν δουλειές στη χώρα μας.  Την ανάπτυξη θα την φέρουν αυτός με τα λόγια και οι δεινοί οικονομολόγοι του με τα μελίσσια στη Χαλκιδική. 
mhmadas.blogspot   
..........................................................................................................
Kαι ο "βραζιλιάνος" μεταφραστής-αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ:

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...