Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τι να μας πει το Euronews, όταν εμείς έχουμε Αιμίλιο Λιάτσο;

Μήπως να τελειώναμε και με το CNN, που ανταγωνίζεται την Ανθή Σαλαγκούδη; 


Κάποτε, πριν πολλά πολλά χρόνια, υπήρχε ένας σοσιαλιστής υπουργός Τύπου, ονόματι Μαρούδας, που είχε δηλώσει με πλήρη σοβαρότητα ότι σε περίπτωση που η δορυφορική τηλεόραση απειλήσει το μονοπώλιό και τον έλεγχό του σε αυτά που μετέδιδε η ΕΡΤ, θα ρίξει τους δορυφόρους.   
Σήμερα, με μια νεφελώδη ανακοίνωση, η ΕΡΤ απέδειξε ότι διατηρεί ζωντανή την παράδοση εκείνου του υπουργού. Θυμίζοντας κακές στιγμές του Μάρκου Σεφερλή, με σπαρταριστές ατάκες όπως «κανόνες εγχώριας τηλεοπτικής αγοράς...» (LOL),  ανακοινώνει ότι διακόπτει προσωρινά τη μετάδοση του Euronews, μέχρι να πάρει απάντηση ως προς το «αν η ελληνική εκδοχή του θα έχει βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ».   
Και το χειρότερο είναι πως η ΕΡΤ έχει δίκιο. Φυσικά και θα έχει βλαπτικές συνέπειες η μετάδοση ενός πολύγλωσσου καναλιού. Γιατί, άλλο να έχεις να ανταγωνιστείς τα ιδιωτικά κανάλια που στο κάτω-κάτω λογοδοτούν στην κυβέρνηση (δηλαδή σε αυτόν που τους αφήνει να εκπέμπουν χωρίς άδεια) και άλλο να αφήνεις να εκπέμπεται ανεξέλεγκτη πληροφορία με την άδειά σου!   
 Με την ίδια λογική που ο καχύποπτος επαρχιώτης φθάνει στη μεγάλη πόλη και φοβάται ότι θα του ρίξουν κάτι στο ποτό για να τον εκμεταλλευθούν, έτσι και η ΕΡΤ, μονολογεί «καλύτερα στο χωριουδάκι μου, πού να μπλέκω τώρα με αυτούς τους ξένους που δεν καταλαβαίνουν τον καημό του Έλληνα» ( που ως γνωστόν πεθαίνει για Αιμίλιο Λιάτσο).   
Στο μυαλό του κάθε φοβισμένου ξενόφοβου, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να έρχονται για καλό οι «ξένοι» εδώ. Απόδειξη; Μα είναι ξένοι! άρα θέλουν να μας μας εκμεταλλευθούν, όπως ακριβώς εκμεταλλεύονταν και οι Γερμανοί πλοιοκτήτες Ρίχτερ, τον Νίκο Κούρκουλο και τον υποχρέωναν να ταξιδεύει με το Τζέλα Δέλτα που δεν είχε φουγάρα!   
Γιατί, εντάξει, πες ότι το Dancing With the Stars και η Τατιάνα, δεν αποτελούν ουσιαστική απειλή για την ΕΡΤ, αφού την ίδια ιερή μάχη υπέρ του εσωστρεφούς επαρχιωτισμού, δίνουν. Πες ότι μπορεί η ΕΡΤ να ανεχθεί τα παιχνίδια τύπου «τηλεκύβος», αφού πάνω-κάτω, τις ίδιες αισθητικές προδιαγραφές έχουν με τον Αιμίλιο. Αλλά αν ξαφνικά οι θεατές «θαμπωθούν» με τα «μεγαλεία» των ξένων, που θα λένε ό,τι θέλουν όπως το Reuters, πώς θα ξαναγυρίσουν μετά στο «Αρχονταρίκι» και στην κυριακάτικη Λειτουργία του Άνθιμου; 
nick milas/lifo.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...