Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ένωση ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξάρτητων Ελλήνων χάριν της ιατρικής επιστήμης


Κατερίνα Παναγοπούλου/athensvoice.gr
Τριγμούς στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε η σκληρή κριτική που άσκησαν στον Πάνο Καμμένο οι κ. Κώστας Μαρκόπουλος και Χρήστος Ζώης για το πολιτικό φλερτ του προέδρου του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε λογικό και επόμενο να εξανίστανται για τη διαφαινόμενη συνεργασία, με δεδομένο το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τα δύο κόμματα, το οποίο άλλωστε φαίνεται ανάγλυφα και στις ανακοινώσεις τους για τα οικονομικά μέτρα:

«Τα τρία κομμάτα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί αναδιαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη στις περικοπές που σχεδιάζουν»

«Η τρικομματική κυβέρνηση αφού υπέστειλε άρον άρον την σημαία της διαπραγμάτευσης, τώρα πια, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικα, παρουσιάζεται έτοιμη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί»

Αν και φαίνεται πεντακάθαρα από τις ανακοινώσεις, το χάσμα (έως και άβυσσος θα έλεγε κανείς) που χωρίζει τη ρητορική των δύο κομμάτων, για τους αδαείς διευκρινίζουμε ότι η
πρώτη ανακοίνωση ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ως εξαίρεση του χάσματος ανάμεσα στα δύο κόμματα θα μπορούσε μόνο, ίσως, να περιγραφεί η προ δεκαπενθημέρου κοινή εμφάνιση των βουλευτών Τάσου Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Μαρκόπουλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Όπως διαβάζουμε στη σχετική πρόσκληση: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας καλεί το Σάββατο 1/12/2012 στις 10:00 στην αίθουσα του συλλόγου σε συζήτηση με θέμα: «Η κατάργηση της ηθικής στην άσκηση της ιατρικής δια του μνημονίου»
Εισηγητές : Τάσος Κουράκης – Ιατρός, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κων/νος Μαρκόπουλος – Ιατρός, Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Όλοι μάλιστα οφείλουν να παραδεχτούν ότι αυτή η κοινή εμφάνιση του κ. Κουράκη (ο βουλευτής που πρόσφατα διαβεβαίωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία θα κλείσει τα μεταλλεία Χαλκιδικής και εν συνεχεία θα κάνει τους ανέργους μελισσοκόμους) και του κ. Μαρκόπουλου (που κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για πολιτικό φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ) έγινε για τον ιερό σκοπό που αναφέρει και η πρόσκληση: «Η κατάργηση της ηθικής στην άσκηση της ιατρικής δια του μνημονίου». Είναι απολύτως σαφές ότι όταν ανακύπτουν τέτοια εθνικής σημασίας θέματα, οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μπαίνουν στο συρτάρι. Διότι, όταν το μνημόνιο φτάνει στο σημείο να «καταργεί την ηθική» σε έναν τόσο αμέμπτου ηθικής κλάδο, όπως αυτόν των γιατρών, που φημίζονται παγκοσμίως για αυτή τους την αρετή, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά και απαιτείται εθνική συσπείρωση.
Έτσι όπως πάει, στο τέλος το μνημόνιο, θα οδηγήσει τους γιατρούς να παίρνουν φακελάκια, να μην κόβουν αποδείξεις και –σε ακραίες περιπτώσεις ίσως- ακόμα και να φοροδιαφεύγουν! Ίσως, λοιπόν, θα πρέπει να παραβλέψουμε την κοινή εμφάνιση των δύο βουλευτών και να εστιάσουμε στις ιδεολογικές τους διαφορές, που άλλωστε φαίνονται ανάγλυφα και σε άλλες ανακοινώσεις που βρήκαμε να έχουν κάνει κατά το παρελθόν.
Η «ΛΕΗΛΑΣΙΑ»:
«Η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αφού δρομολόγησε με τις εντολές της Τρόικας τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, τώρα προετοιμάζει και τη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας» (12/8/12 ΑΝΕΛ)

«Η τρικομματική κυβέρνηση πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, αναμένεται να προσφέρει τα νέα μέτρα λεηλασίας των εργαζομένων και της χώρας, ως λάφυρα στην Τρόικα» (20/8/12 ΣΥΡΙΖΑ)
ΟΙ «ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ» & Η «ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ»:
«Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα είναι πολύ επώδυνες και δυσβάσταχτες για όλους του πολίτες. Το χειρότερο είναι ότι νιώθουν πως δεν εξασφαλίζουν λύσεις για το πρόβλημα της χώρας, αφού οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία» (24/11/12 Γ.Μανώλης βουλ. ΑΝΕΛ)

«Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών θα βυθίσουν περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση και θα εκτινάξουν την ανεργία» (20/8/12 ΣΥΡΙΖΑ)

Κραυγαλέο ιδεολογικο-πολιτικό-αισθητικό-ρητορικό χάσμα, που ήταν θέμα χρόνου να οδηγήσει σε ρήξη στελέχη με τον Πρόεδρο του κόμματος που επιμένει να βλέπει –αν είναι ποτέ δυνατόν- ομοιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...