Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Υπάλληλοι της Βουλής εν εξάλλω! (Ε, και;)

Αποκαλούν αυτούς που τους διόρισαν με τόσα προνόμια, «χούντα». Και το λένε για κακό!

Το θέμα πάντως δεν είναι ότι «αποχώρησαν από την συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας οι γαλάζιοι υπάλληλοι της Βουλής». Αλλά ότι ακόμα και οι υπάλληλοι της Βουλής, για κάποιο ακατανόητο λόγο, ένιωθαν την ανάγκη να είναι γραμμένοι σε κομματικές παρατάξεις.   
Ναι, είναι ακατανόητο, γιατί ένα από τα πλέον ομοιογενή τμήματα του πληθυσμού, τα πολιτικά ρουσφέτια πρώτου βαθμού (γιατί μόνο τέτοια καταλήγουν στο Champions League του διορισμού, τη Βουλή), βρίσκουν κάποια πραγματική χρησιμότητα στο να ανήκουν στους «γαλάζιους» ή στους «πράσινους».   
Σοβαρά τώρα, τι μπορεί να χωρίζει τους μεν από τους δε; Μέλη της ίδιας παράταξης των «πελατών» δεν είναι όλοι; Τα ειδικά προνόμια και την ειδική προστασία του συνόλου των βουλευτών δεν απολαμβάνουν, από όποιον κι αν έχουν διοριστεί; Με την ίδια λογική, γιατί δεν χωρίζονται σε διαφορετικές παρατάξεις και οι κάτοικοι ενός δρόμου, αναλογα με το αν κατοικούν στα μονά ή στα ζυγά νούμερα;  
 Όσο για την αποχώρηση, παραμένει μυστήριο, ποιόν ακριβώς θίγει. Δηλαδή αν δεν θα ψηφίσουν τώρα αυτούς που τους διόρισαν, θα τιμωρήσουν κάποιον; Ή μήπως εμείς οι υπόλοιποι - όσοι τέλος πάντων ψηφίζουμε σύμφωνα με ελεύθερη βούλησή - αγνούμε κάτι; Ίσως δηλαδή, στο κλειστό (και ελαφρώς βρωμερό) μικροσύμπαν των ρουσφετιών, το να ψηφίζεις τον διοριστή σου, αποτελεί ιερό καθήκον. Έναν άγραφο κώδικα τιμής. Που τον παραβαίνεις μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.   
Στο κάτω κάτω αυτοί, αντίθετα με άλλα κοροϊδα, εκμεταλλεύθηκαν την ψήφο τους. 
Την αντάλλαξαν με 16 μισθούς, προνόμια και παχυλά εφάπαξ. Άρα είναι σε θέση να γνωρίζουν την πραγματική της αξία. Και μόνο όσοι γνωρίζουν την πραγματική αξία της ψήφου, μπορούν να μιλάνε για «χούντα», όπως έκαναν σήμερα οι υπάλληλοι της βουλής. Γιατί προφανώς, για αυτούς «χούντα» είναι ό,τι στερεί αξία από την επένδυση που έκαναν ανταλάσσοντας το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου.  
 ΥΓ.: Πώς γίνεται εδώ και 2 χρόνια, να μας «ορκίζονται» όλοι ότι γίνονται περικοπές των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά μόνο τώρα οι υπάλληλοι της Βουλής να αντιδρούν επειδή θίγονται; Δεν είναι λίγο κάρφωμα; 
NICK MILAS/lifo.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...