Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

The Prism


The PrismGR2011 - Project teaser from niko on Vimeo.




Το The Prism είναι το πνευματικό παιδί της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου και του Νίκου Κατσαούνη.
Το χειμώνα 2010-2011, η Νίνα και ο Νίκος επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από μακρόχρονη διαμονή στο εξωτερικό, και βρίσκουν τη χώρα σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
Θέλοντας να μοιραστούν την ιστορία μιας χώρας βασανισμένης, αποφασίζουν να πειραματιστούν σε ένα νέου είδους ντοκιμαντέρ. Μέσα από μια δημιουργική συνεργασία, με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία και τη αφηγηματική προσέγγιση, συγκεντρώνουν μια ομάδα 14 φωτορεπόρτερ και οπερατέρ και τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν το πέρασμα προς τη multimedia αφήγηση.
Το The Prism GR2011 είναι μια συλλογική καταγραφή της Ελλάδας του 2010-2011 με τη χρήση μιας τεχνολογίας που έχει φέρνει την επανάσταση στο χώρο της δημοσιογραφίας.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πειράματος: 27 multimedia ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όπως αυτές βιώνονται κατά την περίοδο της κρίσης. Φιλοδοξία μας είναι, σε αυτήν τη στιγμή, οι ιστορίες να μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε γύρω από το ποιοι είμαστε.


to be continiued...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...