Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο τρελός του χωριού...

"Λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν"...


Έχουμε τους μπελάδες μας με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ημών και της τρόικας, της τρόικας ...μεταξύ της, της Γερμανίας με τους άλλους ευρωπαίους, της Γερμανίας με το ΔΝΤ, του ΔΝΤ με τα μέλη του και όλων μαζί με την Κίνα, έχουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πουλάει τρέλα στα μετόπισθεν!
Σε κάθε πρόβλημα έχει και την λύση - και σε πείσμα τόσων και τόσων think tank διεθνώς που παιδεύονται να βρουν μια βιώσιμη λύση, η λύση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα και η απλούστερη: πρόβλημα με τα μνημόνια; Τα καταργούμε! Πρόβλημα με τις εφεδρείες; Τους ξαναπροσλαμβάνουμε! Πρόβλημα με την δόση; Απειλούμε ότι θα φαρμακωθούμε και την παίρνουμε!
Που είναι το πρόβλημα λοιπόν;
Μόνο στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη στην εξουσία. Αλλά και αυτό λύνεται: εκλογές - αφού πάρουμε την δόση, νάχουμε και κάνα φράγκο μη μας λιντσάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με το καλημέρα - και νά΄σου και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (με τον Καμμένο αν χρειαστεί - αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια). Προβλήματα τέλος.
Έπειτα, με έναν νόμο παρακαλώ, καταργείται το μνημόνιο και όλοι οι σχετικοί εφαρμοστικοί νόμοι. Οι συντάξεις και οι μισθοί επιστρέφουν στα παλιά επίπεδα και  οι απολυμένοι ΔΥ στις θέσεις τους - και γίνονται και 150.000 προσλήψεις ακόμη για να καλυφθούν οι ανάγκες. Κρατικοποιείται το λιμάνι (από τους κινέζους εκμεταλλευτές), το αεροδρόμιο (από τους γερμανούς κατακτητές), καταργούνται τα διόδια, τα χαράτσια και τα αιολικά πάρκα, κλείνουν οι νέοι ΧΥΤΑ, κατάσχεται η Χαλυβουργική υπέρ των εργαζομένων και διοικείται από το σωματείο, επιβάλλονται φόροι στους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους 50% - 70% επί των κερδών ανάλογα τον τζίρο και μειώνονται οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα και υπηρεσίες. Τα τσιγάρα γίνονται πάμφθηνα, το αλκοόλ επίσης. Το αφορολόγητο των εργαζομένων πηγαίνει στις 25.000 και επιστρέφουν όλα τα επιδόματα που αφαίρεσε η τρόικα.
Εφαρμόζεται σεισάχθεια στα δάνεια, κανείς εργαζόμενος δεν χρωστά τίποτα πουθενά και όλα ξεκινούν από την αρχή. Τα αδιάθετα κτίρια των κατασκευαστών δίνονται έναντι συμβολικής τιμής σε εργαζόμενους χωρίς πρώτη κατοικία, τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται δωρεάν εφόσον ανήκουν σε μεροκαματιάρηδες και το κράτος προσλαμβάνει όλους τους ανέργους για να κάνουν αναδασώσεις και ασφαλτοστρώσεις.
Μια νέα εποχή ανατέλλει. 
Υπουργός οικονομίας μπαίνει ο ...
Γιάνης Βαρουφάκης, οικονομικών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, άμυνας ο Πάνος Καμμένος, εσωτερικών ο Θέμης Μπαλασόπουλος, παιδείας και πολιτισμού ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανάπτυξης ο Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ναυτιλίας ο Ρούντι Ρινάλντι της μαοϊκής συνιστώσας ΚΟΕ και εξωτερικών ο Γιώργος Πάντζας. Πρωθυπουργός ποιος άλλος; Ο ίδιος ο τρελός του χωριού...
Ο παράδεισος του αντιμνημονίου είναι εδώ. Οι άνθρωποι γιορτάζουν ευτυχισμένοι, οι ευρωπαίοι βλέπουν τα τοκογλυφικά τους όνειρα να γκρεμίζονται, ο Σόρος αυτοκτονεί αφήνοντας το παρακάτω σημείωμα: "άτιμε Τσίπρα μ΄έφαγες". Αθρόες εισαγωγές πετρελαίου ζεσταίνουν και τα πιο φτωχά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι παίρνουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες και ξανανοίγουν τα μαγαζιά τους μαζικά. Η χαρά και η εθνική υπερηφάνεια δεν περιγράφονται! 

ΥΓ Ξεχάσαμε τίποτα; Ά, μην μου κάνετε πάλι αυτήν την μπανάλ ερώτηση "που θα βρεθούν τα λεφτά για όλα αυτά;". Σας βεβαιώ (έχω πληροφορίες) ότι το εθνικό νομισματοκοπείο θα δουλεύει σε 24ωρη βάση. Άλλωστε για καλό και για κακό η εθνικοαπελευθερωτική μας κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου, μαζί με το μνημόνιο και τους νόμους της τρόικας, θα καταργήσει και τους νόμους της ...οικονομίας. Έτσι για ασφάλεια...
aristeristrouthokamilos.blogspot

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...