Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο "μικρός ήρωας" μέσα μου.

Βασανίζεται ο άνθρωπος.
Η λογική είναι  υποκειμενική ή αντικειμενική;
Η αλήθεια, η λογική και η αντικειμενικότητα,γνωρίζονται μεταξύ τους;
Η βλακεία αντιμετωπίζεται;
Ο παραλογισμός του ενός,μπορεί να είναι το λογικό για κάποιον άλλο;
Ο Φούντας είναι ποδοσφαιριστής,ηθοποιός ή ο ντίλερ της γωνίας;
Βλέπω στη "γειτονιά",την είδηση στη "respentza",πως ο δήμαρχος,άκου να δεις δηλαδή-με ποιό δικαίωμα-ποιός νομίζει οτι είναι, έστησε ξανά τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης,την οποία την είχαν "κατεβάσει" σύντροφοι-αγωνιστές του Π.Α.Μ.Ε. Βάζοντας στη θέση της την ελληνική.
Μάλιστα.Κάτι σε Γλέζο φέρνει,κάτι σε
εθνική αντίσταση, ίσως και τη γνωστή φωτογραφία με το στρατιώτη της σοβιετικής ένωσης να γκρεμίζει τη ναζιστική σημαία στο βερολίνο.
Ξέρεις,όταν από μικρός ακούς ιστορίες με ήρωες,διαβάζεις "τανκ" ή "δράση"(κόμικ από σοβιετία δεν είχαμε),ψάχνεις να βρείς μια ευκαιρία να το ζήσεις κι εσύ.όχι στην πραγματικότητα βέβαια,αλλά σε μια πιο virtual κατάσταση.μη σκιστεί και τίποτις.
Και να η ευκαιρία!σε μια εποχή που όλα φαίνονται μπουρδέλο,θα πηδήξει κι ο φτωχός.
Παίρνει ο παίκτης τη ντουντούκα,κρεμασμένη στον ώμο,γυρισμένη να ακουμπάει στον κώλο,στριφτό και πορεία στο αρχηγείο των ναζί. Μια euphoria,ένας εικονικός μάης του 68,ένα πολυτεχνείο,κάτι ηρωικό τέλος πάντων.Trippin.Eπανάσταση λαέ.
Και εδώ κλαίει η Ελλάς.Στο παιγνίδι μπαίνει η γαλανόλευκη.Το απόλυτο καθαρτικό αμαρτιών,το ακλόνητο άλλοθι του πατριδοκάπηλου.Σηκώνεται η σημαία και οι πράξεις αποκτούν το αλάθητο,το δημοκρατικό,το προοδευτικό,το δίκαιο.Υποκλιθείτε όλοι,πιστοί και άπιστοι.
Οι άπιστοι.Οι απεργοσπάστες υπάλληλοι,την κατέβασαν.Μόνο απεργοσπάστες θα το έκαναν.Μόνο δοσίλογοι.
"Κι ας κοιτάξ η δήμαρχος να ουμ΄τα νιρα στα σχουλεία κι να φισ΄τα χαζά."
Πάντως είμαι σίγουρος πως τα "άλλα" συντρόφια θα έσκασαν.πως δε το σκέφτηκαν αυτοί πρώτοι;ξεχάστηκαν μάλλον στα χειροκροτήματα για την αγωνίστρια βουλευτίνα-βαλεντίνα του περήφανου "οχι".
Να ρωτήσω όμως κάτι.Επιτρέπετε; 
Εαν αυτοί που το έκαναν αυτό,ήταν τα παιδιά με τα μαύρα κοντομάνικα και το παντελόνι παραλλαγής,αυτοί ντε με τις παρελάσεις και το "να καεί το μπουρδέλο η βουλή",τι θα λέγατε; ο δήμαρχος τι θα έπρεπε να κάνει σύμφωνα με την αψεγάδιαστη γνώμη σας;
Να τους άφηνε ο προδότης ή να την κατέβαζε ο προδότης;
Γι αυτό το λόγο είστε ότι να 'ναι.για τα πανηγύρια δεν είστε,εκεί είναι σοβαρά τα πράγματα για εσάς.
"Δεσμοφύλακας της τρόικας" ο Ζωγράφος.Ολα ίσιωμα ρε παιδί μου.Τι παράκρουση είναι αυτή;

Αρχάγγελοι,μέρα γιορτής σας σήμερα,σας παρακαλώ,σταματείστε τους αεροψεκασμούς.Κοινοποιήστε τουλάχιστον τις ώρες.πλιιιζ.


0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...