Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πληρώνουμε ακόμη για το μουσείο της Ακρόπολης!


Το 1994, επί υπουργίας Θάνου Μικρούτσικου, ιδρύεται ο Οργανισμός Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (ΟΑΝΜΑ) με σκοπό την κατασκευή των σύγχρονων μουσειακών εγκαταστάσεων στην οδό Μακρυγιάννη. Το νέο μουσείο θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2009, με μία τελετή που αποτέλεσε τότε πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 
Τα λαμπερά φώτα έσβησαν και η χώρα εκτός από ένα κτήριο-διαμάντι απέκτησε έναν ακόμη δημόσιο οργανισμό. O οποίος θα έπρεπε να είχε κλείσει, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 2260/1994 που προβλέπει ότι ο οργανισμός διαλύεται με «την πλήρη αποπεράτωση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης». 
Ωστόσο, στο φετινό προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε στη Βουλή εν μέσω πολεμικού κλίματος, έχουν εγγραφεί για τον ΟΑΝΜΑ δαπάνες μισθοδοσίας ύψους 3,10 εκατ. ευρώ. 
Το 2012 το ποσό αυτό διαμορφώθηκε στα 3,22 εκατ. ευρώ και το 2011 στα 3,32 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο προϋπολογισμός 2013 προβλέπει έξοδα για τον ΟΑΝΜΑ ύψους 3,20 εκατ. ευρώ. 

Σχήμα οξύμωρο; Δεν είναι το μοναδικό. Όπως αποκαλύπτει το Capital.gr (στη διάθεση του οποίου βρίσκονται τα πρακτικά), σε συνεδρίαση της 26 Μαΐου 2011, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παντερμαλής εισηγείται την έγκριση δαπάνης 6.000 ευρώ (με ΦΠΑ) για την πληρωμή της αμοιβής του δικηγόρου Θ.Π. για τις υπηρεσίες που παρείχε για υποθέσεις του οργανισμού. 
Μία από τις υποθέσεις αυτές; Η κατάρτιση σχεδίου διατάξεως για την κατάργηση του ΟΑΝΜΑ και την διαδοχή του μουσείου στην περιουσία και το προσωπικό του! 
capital.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...