Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Oσο...


sabotaz33.blogspot

Όσο τα υποβρύχια που γέρνουν θα πληρώνουν μισθούς στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία σκαραμαγκά, όσο βαγόνια-φαντάσματα θα μεταφέρουν λαθραία τσιγάρα για να συμπληρώνουν το εισόδημα υπαλλήλων του οσε,  όσο από τα τσιγάρα του άνεργου  θα πληρώνεται η σύνταξη των αγωνιστών  βουλευτών μίκη θεοδωράκη και αλέκου αλαβάνου και ένα σωρό ακόμη, όσο από τις απλήρωτες υπηρεσίες φαντάρων θα πληρώνονται οι μισθοί καραβανάδων στρατόκαβλων, όσο από την θέρμανση κάθε σπιτιού θα πληρώνεται ο περιφερειάρχης ψωμιάδης και αδέλφος του, όσο το αγγελιόσημο από  τις διαφημίσεις του κάθε ενδιαφερόμενου θα πληρώνει τις συντάξεις των δημοσιογράφων τράγκα και ταρζάν κλπ, όσο από τις κρατήσεις στους μισθούς εργαζομένων των 586ευρω θα χρηματοδοτείται η συνδυκαλιστική δράση και τα ταξίδια του προεδρείου της γενοπ δεη, όσο από τα επιδόματα αλληλεγγύης δεν πλρώνονται επιδόματα ανεργίας αλλά οι μισθοί στους υπάλληλους οαεδ που σε καταγράφουν στην λίστα-στατιστική ανέργων, και όταν από τους φόρους κάθε neoset που πτωχεύει και εργαζόμενου σε αυτήν επιμένουμε να χρηματοδοτούμε τα ελλείμματα του οσε, τότε ίσως κάποια στιγμή καταλήξουμε στο ότι δεν έχει μείνει τίποτα ζωντανό να τροφοδοτεί το έλλειμμα του ‘’θαυμάσιου γενναίου’’ κόσμου του δημόσιου γραφεικρατικού τομέα.  Το έλλειμμα του τελευταίου αυτοκράτορα.
Από το 2004 εως το 2009, υπολογίζοντας τα 6 χρόνια της γαλάζιας ξενοιασιάς, το πρωτογεννές έλλειμμα του  τελευταίου αυτοκράτορα ήταν συνολικά (επαναλαμβάνω χωρίς να υπολογίζουμε την δαπάνη των τόκων του χρέους) 56δις  €.  Μόλις!!!!!
Όχι ακριβώς!!! Όχι μόνο!!! Τα 56 δις δημιούργησαν νέα δάνεια, νέους τόκους, καθυστερήσεις πληρωμών βεβαιωμένων χρεών του δημόσιου σε ιδιώτες, ακυρώσεις στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, νέους φόρους, χαράτσια (σαν αυτά που δεν πληρώνει ο αλέξης αλλά ακόμη δεν τα έχει καταθέσει ούτε στο κεθεα που είχε υποσχεθεί), ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα ομολόγων που κατείχαν ιδιώτες και ασφαλιστικά ταμεία,  χρεοκοπία, εσωτερική υποτίμηση, φαύλος κύκλος.
Οπότε όταν είπαν-είπαμε  να απολύσουν μερικούς δημόσιους υπάλληλους κανείς μας σύμφωνα με τον μπρεχτ δεν είχε μείνει για να αντισταθεί μαζί τους. Και αν θεωρήσεις ότι 100χιλιάδες απολύσεις θα ‘’εξοικονομούσαν’’ θεωρητικά 2,2δις ευρώ, αντιστρέφεις το ερώτημα και ρωτας αν οι 800χιλιαδες δυ αντί για απολύσεις δεχόντουσαν να μοιραζόντουσαν 2,2δις λιγότερα, δηλαδή όχι  21,8δις ευρω  μισθοδοσία  αλλά 19,6δις ευρώ , εσείς τι θα επιλέγατε;
 Πολύ φοβάμαι ότι η πραγματική απάντηση τους, θα ήταν  να απολυθούν 100χιλιάδες συνάδελφοι τους, αρκει να μην είναι αυτοί στην λίστα, και όχι να μειωθούν και άλλο οι δικοί τους μισθοί. Οι υπόλοιποι δεν έχουν-έχουμε τέτοιο θεωρητικό δίλημμα. Την προηγούμενη εβδομάδα η γυναίκα μου απολύθηκε από το μαγαζί που εργαζόταν και μπήκε στην λίστα ανεργίας – μια ακόμη στατιστική του αρμόδιου υπαλλήλου του οαεδ, και  ίσως αφορμή για απαίτηση αύξηση του  πριμ παραγωγικότητας του.  

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...