Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Video κατά της επιτήρησης τραπεζών από την τρόικα



Πολιτικοί και μιντιάρχες συμμετέχουν σε μια συνεργασία-έκπληξη με σκοπό την παραγωγή ενός video που θα προωθήσει σε όλο τον πλανήτη, την ιδέα της απελευθέρωσης των τραπεζών από τον τροϊκανό ζυγό, ώστε να συνεχίσουν να μοιράζουν τα δάνεια, όπου «πρέπει»

Η πρόθεση της τρόικας να τοποθετήσει επιτρόπους στις τράπεζες, για να ελέγχει τις χρηματοδοτήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει αναστάτωση, στο πολιτικό και μιντιακό προσωπικό της χώρας, καθώς αγνοεί τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες για το μοίρασμα και θέτει την απρόβλεπτη παραμέτρο της αντικειμενικότητας στην δανειοδότηση.
Μπροστά στην καταστροφική αυτή προοπτική, που φέρνει τα πάνω-κάτω στην ιεραρχία της χώρας παραδοσιακά συγκροτήματα κινδυνεύουν να μείνου χωρίς δανειακή ανταμοιβή για την υποστήριξη που παρείχαν στους εκπροσώπους των δανειστών!

Ταυτόχρονα, ολόκληρα κόμματα που είχαν στηρίξει την άνοδό τους και την επιχειρηματολογία τους στον πόλεμο κατά του μνημονίου, βλέπουν την τρόϊκα να τους σαμποτάρει ύπουλα, με το να κάνει αυτό ακριβώς που ζητούσαν: Να ελέγχει τα χρήματα της δόσης ώστε να μη γίνουν λάφυρο των λίγων!
Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο πλήρους ανατροπής και αλλαγής των παραδοσιακών και ιστορικών οικονομικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες, όλοι παραμέρισαν τις διαφορές τους και προχώρησαν σε μια χορευτική διαμαρτυρία, στα πρότυπα του video προώθησης του Ελληνικού τουρισμού που γυρίστηκε στο Λονδίνο.

Προς το παρόν, οι αντιδράσεις στο «flashmob» (όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο happening) των ελλήνων παραγόντων, είναι κατά κύριο λόγο, θετικές. Οι έλληνες μαχητές της δανειακής ανεξαρτησίας, χορεύουν συρτάκι και άλλα κομμάτια της ελληνικής πολιτικής σκηνής (π.χ. το Send the money to Switzerland) και στη συνέχεια δείχνουν τα γράμματα στις μπλούζες τους που σχηματίζουν τη φράση «Ελευθερία στις Τράπεζες», μπροστά στους εντυπωσιασμένους περαστικούς.
ΜούφαNet 

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...