Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αλητείες,συντεχνίες


"Ενταση επικράτησε στους διαδρόμους της Βουλής όταν ο κ. Στουρνάρας έκανε διόρθωση με την οποία καταργούσε το μισθολογικό αυτοδιοίκητο των υπαλλήλων της, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργία από τις 7 και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.
Υπαλληλοι του κοινοβουλίου σε έξαλλη κατάσταση φώναζαν εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ενώ ουρλιάζοντας απειλούσαν να εισβάλλουν ακόμη και στην αίθουσα της Ολόμελειας. Στην πόρτα της Ολομέλειας βγήκε για λίγο και συνομίλησε μαζί τους ο προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.
Οι υπάλληλοι έλεγαν με την κατάργηση του μισθολογικού αυτοδιοίκητου ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση του συνολικού αυτοδιοίκητου και ανακοίνωσαν απεργία από τις 7 το απόγευμα. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα η συνεδρίαση και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας
Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ δήλωσε  «υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση για το μνημόνιο.
Το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα αναμένεται να καλέσουν σε ανυπακοή και συμμετοχή στην απεργία και τους υπαλλήλους ασφαλείας της Βουλής.
Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση."1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκάλεσε δικτάτορα και "καισαρίσκο" τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον κάλεσε να πάρει πίσω την τροπολογία.2
πηγη1

πηγη2

πρόσεξε τώρα τι γίνεται:

"το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου.

Το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους "ειδικών κατηγοριών", μαζί με τις "πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛ.ΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ.
Πέντε χρόνια αργότερα, και αφού είχαν γίνει και άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι πρότινος λοιπόν οι υπάλληλοι της βουλής –όπως και οι υπάλληλοι του υπουργείου εσωτερικών – εισέπρατταν δύο εφάπαξ παροχές. Από το ταμείο πρόνοιας ΔΥ , περίπου 50.000 ευρώ ( το οποίο με βάση το προηγούμενο μνημόνιο αλλά και το νέο πακέτο μέτρων θα ψαλιδιστεί συνολικά κατά 40%) αλλά και από το ταμείο πρόνοιας που είχαν συστήσει ως προσωπικό της Βουλής ( ΤΑΥΒ) το οποίο τους χορηγούσε εφάπαξ της τάξης των 200.000 έως 250.000 ευρώ. Οι πόροι του ταμείου προέρχονταν από τα έσοδα των μισθώσεων των κτιρίων που ανήκουν στη Βουλή καθώς και από την προμήθεια 7% έως 13% από την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών."2



0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...