Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κι εγώ δε θέλω τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή αλλά…


Σύγκρυο μας έχει πιάσει με την ενδεχόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και μάλιστα με σχετικά υψηλό ποσοστό, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς όμως η όλη αρθρογραφία και επιχειρηματολογία εναντίον του νεοναζιστικού κόμματος είναι συναισθηματικά φορτισμένη, στα όρια πολλές φορές της υστερίας. Πολύ αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που βγάζουν φλύκταινες με τη Χρυσή Αυγή, έχουν διαβάσει τις θέσεις της, όπως ακριβώς δεν τις έχουν διαβάσει κι αυτοί που θα την ψηφίσουν. Κι αυτό ακριβώς είναι το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής: η υπερβολική φασαρία που κάνουν τα στελέχη της προβάλλοντας ξεκάθαρα μηνύματα, όπως “να ξεβρωμίσει ο τόπος”, “Η Ελλάδα στους Έλληνες” κλπ. Το παιχνίδι της πολιτικής που έχει ως βάση το θυμικό γνωρίζουν να το παίζουν καλά ιδιαίτερα τώρα που οι συμπολίτες μας έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια.
Τριάντα χρόνια τώρα τα κυβερνώντα κόμματα αλλά και αυτά της αντιπολίτευσης κατάφερναν να χειραγωγούν τις μάζες με λαϊκιστικές μεθόδους, μπόλικο συναίσθημα, ατελείωτες υποσχέσεις. Και βέβαια τα μεν κόμματα της εξουσίας κατάφερναν πολλές φορές να πραγματοποιούν τις υποσχέσεις τους διογκώνοντας το πλατειακό σύστημα, τα δε της αντιπολίτευσης πετύχαιναν τις φιλολαϊκές διακηρύξεις τους και όλα κυλούσαν μέλι-γάλα.
Σήμερα που όλα αυτά έχουν χαθεί φαίνεται επιτέλους ποια είναι η εικόνα του σύγχρονου Έλληνα: που παλεύει να κρατηθεί από τον εθνικισμό χωρίς όμως να θέλει να χάσει την ευρωπαϊκή του ταυτότητα˙ που θέλει να σπουδάσουν τα παιδιά του, όχι για να πετύχουν την προσωπική τους ευτυχία αλλά για να μπουν στο Δημόσιο˙ που εφευρίσκει εξωτερικούς εχθρούς˙ που συνεχίζει να αγοράζει μετά μανίας i-phone και μετά να φωτογραφίζει αντιμνημονιακά συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος˙ που καταστρέφει ιστορικά κτίρια, καταλαμβάνει την Ακρόπολη, βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γιατί θεωρεί ότι ο δημόσιος χώρος του ανήκει κλπ.
Με αυτές τις συνθήκες η Χρυσή Αυγή βρίσκει πρόσφορο έδαφος και μάλιστα στις νεαρές ηλικίες. Δε θα ξεχάσω πριν από λίγο καιρό την κουβέντα που είχα με δύο γονείς, όταν έντρομοι μου είπαν ότι τα βλαστάρια τους θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Μάλιστα μου επεσήμαναν ότι τα sms δίνουν και παίρνουν μεταξύ των συμμαθητών και συμφοιτητών τους καθώς υπάρχει μια “μηνυματική” συνεννόηση για καθολική στήριξη του νεοναζιστικού κόμματος.
Τι απαντάμε λοιπόν σε όλους αυτούς τους νέους που αποφάσισαν να πάνε στις κάλπες (θετικό από μία άποψη) αλλά θα βγάλουν την επόμενη μέρα στη Βουλή τον Παναγιώταρο;
Η Χρυσή Αυγή γίνεται γοητευτική σ’ αυτές τις ηλικίες κυρίως για τις θέσεις περί του μεταναστευτικού. Οι μετανάστες είναι ο πιο εύκολος στόχος για να δικαιολογηθεί η κακοδαιμονία μας. Η απουσία κράτους στις γνωστές γειτονιές έχει ανάγει τη Χρυσή Αυγη στην πιο αξιόπιστη λύση. Αν θέλουμε λοιπόν να την αποδομήσουμε ας σταματήσουμε τις υστερίες και ας αναφέρουν τα έγκριτα ΜΜΕ και portals τα στοιχεία που δίνει για παράδειγμα το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, που υποτίθεται ότι κουβαλούν μαζί τους. Ενδεικτικά αναφέρω τη μείωση των κρουσμάτων φυματίωσης το χρονικό διάστημα 2004-2010: 
http://www.keelpno.gr
Ας πούμε ότι υπάρχουν ήδη νόμοι ψηφισμένοι, όπως για τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής που χρειάζεται μόνο να εφαρμοστούν.
Ας μάθουμε ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών που αποχωρεί από τη χώρα μας κ.ο.κ. Ας μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε.
Μία άλλη θέση της Χ.Α. είναι η εξής: “Οι πολυεθνικές δρουν ανεξέλεγκτα, δημιουργούν καταναλωτικά πρότυπα και ψεύτικες  πλασματικές ανάγκες. Κατακλύζουν  με τα προϊόντα τους την χώρα και επιβάλλουν την αγορά τους.” Πείτε λοιπόν στη νεολαία να σταματήσει να αγοράζει smartphones, να αποφεύγει να διασκεδάζει στα malls, να πάψει να τρώει τις τεράστιες ποσότητες ποπ-κορν στα πολυσινεμά καθώς και τα ζουμερά “αμερικάνικα χάμπουργκερ. Θα σας κοιτάξουν σαν ούφο. Εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει.
Συνεχίζω: “ Όλοι οι Έλληνες στρατεύονται υποχρεωτικά στο 18ο έτος της ηλικίας τους.
Σε όσους αρνούνται να πράξουν το καθήκον τους προς την πατρίδα, τους αφαιρείται η ιθαγένεια και αποβάλλονται από την κοινωνία.” υποστηρίζει η Χ.Α.
Πείτε στους νέους αυτή τη θέση. Θα σας κοιτάξουν πάλι σαν ούφο. Εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει.
“Λύκεια κατευθύνσεων που δημιουργούνται με το πρόγραμμα μας, π.χ. Κλασσικό, Θετικό, Αθλητικό, Καλλιτεχνικό, Στρατιωτικό, κλπ.
Δημιουργία σχολής Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας.“
Να και το όραμα τη Χ.Α. για την εκπαίδευση. Πείτε στους νέους αυτή τη θέση. Θα σας κοιτάξουν πάλι σαν ούφο. Εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει. Επίσης μην ξεχάσετε να αναφέρετε τη θέση της Χ.Α. για τη γυναίκα που είναι προορισμένη για τη μητρότητα. Εκεί κι αν θα σας κοιτάξουν σα να ‘στε εξωγήινος. Αλλά είπαμε: εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει.
Για να μην κουράζω άλλο: ας προσπαθήσουμε να αποδομήσουμε το λόγο της Χ.Α. όχι με υστερίες και άκρατο συναισθηματισμό αλλά με βάση τις θέσεις της. Κάντε τον κόπο να τις διαβάσετε!
feleki.wordpress

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...