Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μικροί Τράγκες στο ψηφιακό χωριό

Σέ σέρνουν οι γάτες των media απο την μύτη και νομίζεις
 οτι σκέφτεσαι σαν ζωντανός

Η Μέρκελ, η Χούντα και η Ελληναράδικη ψυχή

Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση που δημιουργεί στους ανθρώπους η ψηφιακή εποχή, είναι ότι επειδή μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα έχουν την εντύπωση ότι σκέφτονται και ελεύθερα. Στην πραγματικότητα η άποψη των περισσοτέρων για τα σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα έχει διαμορφωθεί μέσα από τα media, που εξακολουθούν να ασκούν την επιρροή τους πάνω στους ανθρώπους. Όσο και αν τα χλευάζουμε, όσο και αν νομίζουμε ότι τώρα πια «δεν τα έχουμε ανάγκη, εμείς είμαστε το μέσο» επειδή μπορούμε να γράψουμε πέντε αράδες σε ένα blog, ή να τουιτάρουμε ότι μας κατέβει, στην πραγματικότητα συμβαίνει το ανάποδο: Μας ασκούν επιρροή. Και μάλιστα την μεγαλύτερη επιρροή την ασκούν, αυτοί που είναι οι πιο στενόμυαλοι από όλους.
Η επίσκεψη της Μέρκελ και η απαγόρευση των διαδηλώσεων που τελικά αποσύρθηκε έβγαλε στους περισσότερους την ελληναράδικη ψυχή. Η κακιά Γερμανίδα που πρέπει να γυρίσει στο σπίτι της και η χούντα που (κατά λάθος) ψηφίσαμε τις τελευταίες μέρες ήταν το νούμερο ένα θέμα στο δίκτυο. Το πρώτο πράγμα
που μου ήρθε στο μυαλό καθώς διάβαζα αυτά τα σχόλια στο τουίτερ και στα διάφορα blogs είναι η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ραδιόφωνο.
Για όποιον έχει ακούσει έστω και μια φορά την εκπομπή του, θα θυμάται ότι στον καθημερινό του χαιρετισμό απευθύνεται στους «υποδουλωμένους στους Γερμανούς Έλληνες». Η εκπομπή κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Για όλα φταίνε οι Γερμανοί. Τα σχόλια που κάνει στην εκπομπή του είναι παρόμοια με τα σχόλια των περισσοτέρων τις τελευταίες μέρες. Βέβαια το μοντέρνο ίντερνετ ποτέ δεν θα παραδεχθεί ότι ακούει Γιώργο Τράγκα και ίσως να μην ακούει. Όμως κινείται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο γιατί κάποιοι άλλοι μιμητές του Τράγκα του έχουν κάνει πολτό το μυαλό. Αυτός είναι και ο λόγος της ακροαματικότητας της συγκεκριμένης εκπομπής. Έχει βρει το κέντρο της Ελληναράδικης ψυχής. Αυτός είναι και ο λόγος που τα tweets για την Μέρκελ και την Χούντα γίνονται θέμα σε ειδησεογραφικά sites. Οι Ελληναράδες είναι εδώ.

 Ανυπομονώ για την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι που βολοδέρνουν στο δίκτυο για χούντες και κακιά Μέρκελ, θα παραδεχτούν αυτό που είναι ολοφάνερο: Ότι τους αρέσουν αυτά που λέει ο Γιώργος Τράγκας. Εάν δεν τον έχουν ανακαλύψει θα τους πρότεινα την εκπομπή του. Βέβαια δεν παίζει «ψαγμενιές» και ίσως είναι λίγο υπερβολικός για τα παιδιά της νέας εποχής αλλά ας κάνουν μια προσπάθεια. Θα βρουν εκεί τον κύριο εκφραστή τους. Τον άνθρωπο που τους αρέσει να μισούν αλλά είναι περίπου ίδιοι με αυτόν. Μικροί Τράγκες στο ψηφιακό χωριό.
NEVERMIND

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...