Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο Δ. Δανίκας και η... ντροπή των άλλων!


ΝΤΡΟΠΗ!
M’ αυτή τη λέξη γραμμένη στο μέτωπό του, θα πρέπει, κατά τον Δημήτρη Δανίκα (άρθρο στο "Βήμα"του Σαββάτου), να κυκλοφορεί ο Φώτης Κουβέλης λόγω της συμμετοχής του στη σημερινή κυβέρνηση.
Κι αν μάλιστα δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του αρθρογράφου για το χτύπημα της μεγάλης φοροδιαφυγής, τότε ο Κουβέλης - και η αριστερά του - δεν θα είναι τίποτε άλλο από "σφουγγαρίστρες" της διαπλοκής (αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου).
Τι θα έπρεπε να κάνει ο Κουβέλης, κατά τον Δανίκα; Ό,τι κάνουν επί δεκαετίες οι κομμουνιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις στις οποίες θήτευσε. Να νίψει τας χείρας του, να πουλήσει τζάμπα -και μάλιστα οργισμένη- μαγκιά κι εξυπνάδα και να αναθέσει, για μία ακόμα φορά, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φτιάξουν μόνοι τους το νέο φορολογικό νόμο, για είναι πιο... δίκαιος και αποτελεσματικός, ενώ ο ίδιος και το κόμμα του θα μπορούσαν κάλλιστα να τρέχουν στα νησιά και να προτρέπουν τους ελεύθερους επαγγελματίες -και όχι μόνο- να μην εκπληρώνουν τις νόμιμες φορολογικές υποχρεώσεις τους!

Όσοι... σφουγγαρίσαμε για πολλά χρόνια τον Περισσό -και τον Ριζοσπάστη- και
βάλαμε τις όποιες κριτικές και άλλες ικανότητές μας στην υπηρεσία του "υπαρκτού σοσιαλισμού" και των τερατουργημάτων του "σοσιαλιστικού ρεαλισμού", θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί στο χαρακτηρισμό άλλων αριστερών! Ο Δημήτρης Δανίκας δεν δίστασε -στα πλαίσια των αγκυλώσεών του και προφανώς και της υπεράσπισης των... κατακτήσεων της Λαοκρατικής Γερμανίας- να καταγγείλει ακόμα και το έργο "Η ζωή των άλλων", που έδωσε τόσο ανάγλυφα το περιεχόμενο του απάνθρωπου εκείνου συστήματος, αναγκαζόμενος στη συνέχεια να ανακαλέσει την... αντικειμενική κριτική του, μπροστά στην κατακραυγή του κοινού!
Ο Φώτης Κουβέλης δεν απέφυγε πολλά από τα λάθη και τις παθογένειες της αριστεράς, στη ζωή, τη δράση και τους αγώνες της οποίας συμμετέχει ανελλιπώς. Κράτησε όμως πάντα την αξιοπρέπεια και τις ηθικές του αρχές και αξίες.
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ - ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
Κι αυτό έχει βέβαια τη σημασία του, ιδιαίτερα σήμερα που η λαμογιά και η μπόχα ξευτιλίζουν καθημερινά την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας. Γι’ αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να επιστρέψει τη "Ντροπή" στον αποστολέα της...

ΥΣ. Δεν ξέρω αν τα συνθήματα του τύπου " Κουβέλη αντε γ...", καθώς και οι... επαναστατικές ενέργειες των νεολαίων κουκουλοφόρων κάνουν περήφανους κάποιους - παλιούς και νεόκοπους - αριστερους ηγέτες.
Να τους χαίρονται...
Φαντάζομαι όμως ότι οι θεωρητικοί των αντιφασιστικών μετώπων σιγουρεύονται πλέον ότι χωρίς γ...σι και κουκούλα δεν μπορεί να γίνει... αξιόπιστος και πανδημοκρατικός αντιφασιστικός αγώνας!
Γιάννης Μεϊμάρογλου/metarithmisi.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...