Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Παράπλευρα


Αύριο αναμένεται η καγκελάριος Μέρκελ στις επάλξεις και τα καρτέλ των μισθωτών σηκώνουν παντιέρα επανάστασης. Όχι μόνο. Βάνδαλοι, νοσταλγοί του Πολυτεχνείου, οπαδοί των στερεοτύπων, χουντολάγνοι, φασίστες, παλαιοκομμουνιστές, θολολενινιστές, αναρχοφασίστες, συνδικαλιστές, εξωνημένοι κατατρεγμένοι, τμηματάρχες, καφενόβιοι, βαλκανομπιντέδες, αγράμματοι βαλκανολεβέντες, χωριατοκαζακικοί, νοσταλγοί του Μάο και της Ινδοκίνας, παλαίμαχοι σοσιαλφασίστες, βάνδαλοι με το φαιοκόκκινο μαντίλι του συνειρμικού ανορθολογισμού, ακτιβίστριες μουρλοκακομοίρες με το κινητό πανέτοιμο να στείλει στους ηλιθίους το tweet της ελληνικής άνοιξης, συνταξιούχες μεγαλοκοπέλες με μουστάκι κάτω Βαρβάσαινας Ηλείας, εξοχότατοι μπαρόβιοι, σκυλούδες και αλητοδίαιτοι, ακροδεξιοί και αριστερομαριονέτες.
Δεν απορώ με το θράσος των συμμετεχόντων στο πανηγύρι του παραλόγου, δεδομένου ότι ανέκαθεν οι Έλληνες αναζήτησαν τον αποδιοπομπαίο τράγο σε ουκ ολίγα ιστορικά πρόσωπα για να κρύψουν τις προσωπικές τους αναπηρίες: φακελάκια σε γιατρούς και πολεοδομίες, αμοιβές άνευ
αποδείξεων, πακέτα Ντελόρ, επιδοτήσεις, ανομία στο όνομα του ανθρωπισμού, ψευδοαλληλεγγύη και εγκαθίδρυση ενοχών σε αυτόν που τολμά να σκέφτεται διαφορετικά, ευθυνοφοβία αλλά απαίτηση επιδομάτων που απορρέουν απ’την θέση άσκησης ελέγχου, απειλές και κομπολόγια, αδιαφορία για τα κοινωνικά προτάγματα, πελατοκρατία και δουλοπρέπεια, ψυχοπαθολογία που αρέσκεται στην εξαπόλυση ύβρεων, κατοχικών συνδρόμων, υστεροβουλίας και φρικτών παρομοιώσεων για να μην καταρρεύσει το ποθούμενο ανύπαρκτο.

Φαντάζομαι ότι η κ. Μέρκελ είναι ενήμερη για τον διπολικό όχλο που δεν δίνει δεκάρα για το τεράστιο κράτος, τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων, τους τρομονόμους, την σοβιετική λαγνεία των αντιφρονούντων παρτιζάνων, την απαξία του πανεπιστημιακού ιδεώδους, την πάταξη του Δημοκρατικού Ήθους στο όνομα της μιζέριας, της ανημπόριας και της αφοριστικής ηπατίτιδας με δείκτη 3, της αδιαφορίας έναντι του νόμου με το πρόσχημα της ισότητας, του αντιεξουσιαστικού εσμού που στοχάζεται με άναρχη νοηματική μήτρα που αποπροσανατολίζει το ποίμνιο χρησιμοποιώντας την μόδα και νόρμα της απροσδιοριστίας, την υστερική επαιτεία για τζάμπα εισιτήρια, διακοπές και αοριστολογία, τα σκυλάδικα και την υποκρισία, τα γαρίφαλα και την άγνοια του εφήβου που δεν ξέρει πού αποτυπώνεται η χώρα του στον παγκόσμιο χάρτη.

Η Ευρώπη έχει μερίδιο ευθύνης επειδή δεν κατάφερε να βάλει τάξη στα του οίκου της· απαράδεκτη διότι δεν πείθει ότι είχε άγνοια για το δημοσιονομικό χάος της ημεδαπής. Εμείς βέβαια το γινάτι το έχουμε μετατρέψει σε μυστικιστική άνωση, έμπλεη από βαρβατίλα οπτικοακουστικού βόθρου και συνειδητή σοφιστεία. Δεν καταλαβαίνουμε ότι η Δεξιά και η Αριστερά είναι φαινόμενα του 20ου αιώνα. Έχουμε πειστεί ότι για όλο το κατάπτυστο σκηνικό της μεταπολιτευτικής εξασφάλισης στο οικονομικοπολιτικό πλέγμα φταίνε οι βουλευτές, οι Γερμανοί, το σχέδιο Μάρσαλ, ο καπιταλισμός. Αυτοί που φταίνε είναι οι ίδιοι οι πολίτες που ψήφιζαν με υπερηφάνεια τα σοσιαλιστικά μορφώματα, εθελοτυφλώντας για τον παράνομο πλούτο, αρκεί να μην πείραζες το δικό τους πορτοφόλι, το χωράφι στο χωριό και τις οκτώ πιστωτικές κάρτες που ζητούν δικαίως τους τόκους τους.

Το βαρετό σκηνικό της δηθενιάς θα κάνει το γύρο του θανάτου από τα κανάλια, αφήνοντας ενεούς για χιλιοστή φορά τους λιγοστούς λογικούς κατοίκους που αντιλαμβάνονται ότι η εξουσία του χύδην όχλου (πάλι ο Καστοριάδης) είναι πανέτοιμη να λιντσάρει και να δολοφονήσει οποιονδήποτε αρνείται να παραδοθεί στο άτακτο πλήθος. Όπως τον Σωκράτη και τους εργαζόμενους της Μαρφίν. Όπως τους απεργοσπάστες της Χαλυβουργικής και τους πρυτάνεις που χτίζονται με τούβλα στο γραφείο τους από αγανακτισμένους Κνίτες, αναρχορεμάλια και μαρξιστές τσιτατολόγους. Κρεμάλες, δωσίλογοι, κουρτοβικοπαθούντες, αντάρτικα, καραμπίνες και τσιφτετέλια, αραβοπαλαιστινιακές διενέξεις εντός Ελλάδος, πολυπολιτισμική βλακεία από κατέχοντες PhD με μη εκκοσμικευμένη κράση, χρυσαυγίτες, καναπεδοαγύρτες, στρατόκαυλοι, υπαρξιστές, βασιλόφρονες, παπάδες, μουλάδες, άεργοι και μπολσεβικοτρελαμένοι, πανέτοιμοι να διαβούν τον Ρουβίκωνα, αποφασισμένοι για το χάος με νεοπλατωνικό μένος και ανυπόμονη μεταφυσική υποκουλτούρα βεβιασμένης αμήχανης απορίας.

Δεν λυπάμαι κανέναν κι ούτε πείθομαι από κανέναν.

Dolce Vita σας εύχομαι.
theelfatbay.net

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...