Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι καταλήψεις των υπουργείων


Tου Πασχου Μανδραβελη/kathimerini.gr
Ε όχι και «πρωτοφανής εισβολή», όπως χαρακτήρισαν τα προχθεσινά θλιβερά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό το «πανηγυράκι» δεν το ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τον δρόμο άνοιξαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο εκείνοι που ορκίστηκαν να φυλάνε τα σύνορα και τις στρατιωτικές μονάδες. Αντιγράφουμε από την ειδησεογραφία στις 30/9/2011 «Εισβολή εκατοντάδων απόστρατων έγινε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας από την κεντρική πύλη της Μεσογείων. Εσπασαν τζάμια στο φυλάκιο της εισόδου και κατάφεραν να απωθήσουν το στρατιωτικό τμήμα που έστειλαν εναντίον τους και έφτασαν στην είσοδο των Επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΝ». Κι έτσι φτάσαμε εκεί που χτυπά η καρδιά της Εθνικής Αμυνας, χώρος περιπάτου για κάθε δικαίως ή αδίκως πικραμένο. Και αν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων έχουν έξι μήνες να πληρωθούν, η προηγούμενη εισβολή έγινε για την περικοπή συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι η ανομία καλλιεργεί την ανομία και το κακό δεν θέλει πολύ να γίνει. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι σε
τέτοιου τύπου παρανομίες δεν θα βρεθεί κάποιος θερμόαιμος αξιωματικός ή οπλίτης που να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία που προβλέπουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί για εισβολή σε στρατόπεδο; Ομως η νομιμότητα δεν πρέπει να είναι υποχρέωση μόνο των πολιτών. Πρέπει πρώτα τα όργανα του κράτους να δίνουν το καλό παράδειγμα. Ετσι περιμένουμε από τον κ. Δένδια να κάνει κάτι για τον αστυνομικό που κατά παράβαση του νόμου χτυπούσε προχθές με το κλομπ ανάποδα. Δεν χρειάζεται και πολλή ΕΔΕ· υπάρχουν φωτογραφίες.

Η ανομία σε περιόδους κρίσης είναι η θρυαλλίδα δραματικών εξελίξεων, ακόμη κι αν στην αρχή φαντάζουν «επαναστατικές». Η έκκληση του νεοεπαναστάτη πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για καταλήψεις σε υπουργεία δεν είναι απλώς επικίνδυνη, είναι και ανόητη. Ο ίδιος βέβαια με τον μισθό που έχει, πιθανότατα να μην χρειάζεται τις υπηρεσίες του ανάπηρου κράτους που έχουμε. Αλλά στα υπουργεία που θέλει να καταλάβει ο κ. Φωτόπουλος βγαίνουν κάθε μήνα -έστω περικομμένα- οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα· αδειοδοτούνται μικρές επιχειρήσεις που κάποια παιδιά ξεκινούν για να ξεφύγουν από την ανεργία.
Ολοι οι παραπάνω δεν απολαμβάνουν το παντεσπάνι που έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό του και τους συντρόφους του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Περιμένουν να ζήσουν από τη λειτουργία των υπουργείων, αυτών που θέλει να καταλάβει ο αδρά αμειβόμενος συνδικαλιστής.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...